Du får dit eget værelse, der er seng, skrivebord og tv på værelset og resten af indretningen er du med til, så vi i fællesskab, kan få skabt et trygt og rart værelse til dig. Du skal have tøj og personlige ting med med.
Du får en kontaktpædagog, som er ekstra opmærksom på dig. Det er også ham/hende, der hjælper dig med at købe tøj, gå til læge, tandlæge osv. Det er din kontaktperson, som har kontakt til dine forældre.
Der er møde med din sagsbehandler 2 gange om året, hvor dine forældre eller dem der har forældremyndigheden, også er inviteret. Udover det, holder din sagsbehandler børnesamtale med dig alene.
Du får lommepenge en gang om ugen efter faste takster. Derudover får du tøj- og hygiejnepenge, som administreres i samarbejde med din primærpædagog.
Du bliver udstyret med et rejsekort, som skal bruges til hjemrejser og hvis du tager bussen i skole eller til fritidsaktiviteter.
Du må gerne have gæster på besøg på Adriansminde

Hverdagen:

Vi står op mellem klokken 6 og 7 alt afhængig af, hvad tid skoledagen starter
Alle tager i skole/ på arbejde
Efter skole er der ”eftermiddagsmad” og hygge i fællesstuen, hvis man har lektier for, bliver de lavet i løbet af eftermiddagen.
Vi spiser aftensmad ved 18-tiden og bagefter hjælpes vi ad med at rydde af bordet og vaske op.
Alle går på deres værelser klokken 22.00 og der bliver ”puttet” godnat.
(Eventuelt før, alt afhængig af alder)
På en specifik fastlagt ugedag, skal der gøres rent på eget værelse og vaskes tøj, afhængigt af alder mv. får man hjælp eller støtte til dette.
Hvis man er på Adriansminde i weekenden, finder vi ofte på at lave fællesaktiviter. Det kan være en gåtur ved stranden, en tur i svømmehal eller biografen. Måske har vi lyst til at bage kage eller spille spil, for det meste er det kun fantasien der sætter grænser.

Forældresamarbejde:

Forældresamarbejdet omkring den enkelte unge er væsentligt for den udvikling den unge skal igennem. Det er vigtigt at afstemme både forældrenes, den unges og Adriansmindes forventninger til samarbejdet.

Forældre har et naturligt ønske om, at deres barn skal udvikle sig positivt, set fra forældrenes synspunkt, man kan sige at forældrene har ambitioner på deres barns vegne, ligesom de har forventninger (positive og negative) til hvad deres barn magter.

Adriansminde arbejder ud fra principper og grundværdier, der handler om at afdække den unges egne ambitioner, forventninger og behov indenfor rammerne af anbringende myndigheds handleplan. Det vil ikke altid omfatte de samme ambitioner, forventninger og behov forældrene har på deres barns vegne.

Økonomi:

Vi inddrager barnet/ den unge i forskellige sammenhænge omkring økonomi og taler gerne om dette. Vi hjælper med at udarbejde budgetter og lave opsparing.
Når der skal shoppes nyt tøj, tager primærpædagogen med i byen. Vi taler om hvad tingene koster, nødvendigheden af de enkelte køb og hvad der er råd til.
Når man er moden nok, til selv at tage i byen, afleverer man kvitteringer efter køb af tøj eller hygiejnesager.
Vi arbejder med at støtte barnet/den unge i:
- At lægge et fornuftigt budget
- Hvordan man betaler regninger
- Brug af netbank, nem-id, e-boks o.lign.
- Skatteforhold

Kost:

Vi tilbyder en sund og varieret kost til de unge på Adriansminde. Der er hver dag tilbud om morgenmad, madpakker, eftermiddagsmad efter skole, en varieret aftensmad, som altid indeholder elementer Sundhedsstyrelsens kostråd. De unge kan altid komme med forslag til retter og bliver gerne inddraget i madlavningen, såfremt det er et ønske fra deres side.

Vi tilstræber at handle økologisk og årstidsbestemt eller som minimum danske varer, såfremt dette er muligt.

 

­

Denne hjemmeside anvender cookies

Læs om Adriansminde's cookie og databeskyttelsespolitik

Jeg accepterer